26 Mayıs 2010 Çarşamba

TÜRKİYE'NİN YARINLARI İÇİN İKLİME UYUM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

2009 yılında gerçekleştirilen ve alanındaki en kapsamlı bilimsel araştırmayı sunan “Türkiye’nin Yarınları Projesi” ile ülkemizin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Havzası mercek altına alındı. Araştırma kapsamında; içinde bulunduğumuz yüzyıl içerisinde, 2015, 2030, 2050 yılları öncelikli olmak üzere, küresel iklim değişikliğinin Türkiye geneli ve Konya Havzası özelinde iklime ve tarıma olan etkisi araştırıldı. Böylece iklim değişikliğinin önümüzdeki 100 yıl içerisinde bizleri ve çocuklarımızı nasıl etkileyeceği ortaya koyuldu.

Araştırma sonuçları gösterdi ki, Konya Havzası’nda tarımda modern sulamaya geçiş ve iklime uygun ürün deseni kullanımıyla, her sene 2.4 milyar m3 su tasarrufu; yani her yıl İstanbul’un üç yıllık su ihtiyacı kadar su tasarrufu elde edilmesi mümkün!

İşbirliğimizin 3. yılında ise, “Türkiye’nin Yarınları Projesi” araştırma sonuçlarından hareketle; Konya Havzası’nın 100 yıl sonra da var olması için, çocuklarımızın suyunu ve toprağını korumak için yola çıkıyoruz.

“Türkiye’nin Yarınları Projesi”nin araştırma sonuçlarını paylaşmak ve yüzyılın en büyük tehdidi olan iklim değişikliğine uyum konusunda çiftçilere eğitim vermek için Türkiye’nin Yarınları İçin İklime Uyum Seferberliği başlatıyoruz.

Yola çıkan Eti Burçak ve WWF-Türkiye seferberlik tırı ile tahıl ambarı Konya Havzası’nı kapsayacak şekilde Beyşehir, Çumra, Ereğli, Karapınar, Altınekin ve Konya’da düzenleyeceğimiz eğitim toplantılarında, yöre halkına ve özellikle tarım sektörü temsilcilerine değişim ve dönüşüm için yapılması gerekenlerle ilgili mesajlarımızı iletiyoruz.

Değişimi ve dönüşümü başlatmak ve bu seferberliğin daha çok insana ulaşmasını sağlamak için sizin de katkınız çok önemli. Proje web sitemiz www.iklimeuyumseferberligi.com.tr adresinden ulaşacağınız manifesto ve atacağınız her bir imzanın dünyamız için çok büyük değeri var.

NTVMSNBC

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu tarz kapanyalar cogalsın.

Yorum Gönder