26 Mayıs 2010 Çarşamba

KARİKATÜRÜN OSCAR’I TÜRKİYE’YE

27.’si düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl Türkiye damgasını vurdu. Yarışmanın birincilik ödülünü, 2008 yılında da aynı ödüle değer bulunan Ahmet Öztürklevent kazandı. Öztürklevent’in Filistin sorununu ele alan karikatürü Seçiciler Kurulu’ndan dört ismin tam puan vermesiyle, açık ara farkla birinciliği elde etti.  Yarışmada ikincilik ödülünü Rusya Federasyonu’ndan Sergei Bobylev elde ederken, üçüncülük ödülü yarışmanın geçen yılki ikincisi Kürşat Zaman’ın oldu.

Serbest konulu yarışmaya bu yıl 73 ülkeden 865 sanatçı 2 bin 561 karikatür ile katıldı. Ön Seçiciler Kurulu, bu isimlerden 73 ülkeden 865 sanatçının 188 eserini Seçiciler Kurulu’nun değerlendirmesine sundu. Seçiciler Kurulu yine her yıl olduğu gibi karikatür dünyasının önemli isimlerinden oluşuyordu: Terry Mosher’ın (Kanada) başkanlığını yaptığı jüride, Ercan Akyol, Odile Conseil (Fransa), Latif Demirci, Selçuk Demirel, Cristina Sampaio (Portekiz) ve Kanybek Turumbekov (Kırgızistan) yer aldılar.

Seçiciler Kurulu üç büyük ödülün yanı sıra Musa Gümüş (Türkiye), Necdet Yılmaz (Türkiye), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Valentin Druzhinin (Rusya Federasyonu), Mohsen Naseri (İran), Gomez Claudio Antonio (Brezilya), Jerzy Gluszek (Polonya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Kürşat Zaman (Türkiye), Mohammad Ali Khalaji (İran) ve Pavel Constantin’i (Romanya) de başarı ödülüne değer buldu.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder