24 Mayıs 2010 Pazartesi

FOÇA SOKAKLARINDA BİSİKLET TURU

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Sağlıklı yaşam için pedal çevirin’ adı altında düzenlenen etkinliğe çok sayıda genç bisiklet sever ile birlikte Foça’nın sporcu kimliği ile tanınan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan bisiklet turunda Başkan Demirağ, Foça caddelerinde genç bisiklet severler ile birlikte bisiklet sürdü, pedal çevirdi. Genç katılımcılar ile birlikte pedal çeviren Başkan Demirağ’ı gören çevredeki vatandaşlar alkış ve tezahüratları ile belediye başkanlarına destek verdi.
Foça Demokrasi Meydanında son bulan bisiklet turunun ödül törenine Foça Kaymakamı Kamil Köten, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe sponsor olan Foça Belediyesi tarafından, şanslı iki katılımcıya bisiklet hediye edildi. Etkinliğe katılan tüm bisiklet severlere de bisiklet aksesuarları hediye olarak verildi.

Bisiklet sürmenin hem sevilen bir eğlence hem de özellikle sağlık açısından çok faydalı bir spor dalı olduğunu belirten, Foça Kaymakamı Kamil Köten, “Bugün dünyanın birçok uygar ülkesinde olduğu gibi bizlerde öncelikle daha iyi, sağlıklı bir yaşam için, hava kirliği ve park yeri gibi önemli sorunları ortadan kaldıran çevre dostu bisikleti özellikle yeni yetişen nesile sevdirmek zorundayız. Çünkü bir atasözümüzde de belirtildiği gibi Ağaç Yaşken Eğilir” dedi. Bisiklet kullanımını özendiren bu tür faaliyetlerin daha sık yapılması gerektiğini de ifade eden Köten, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder