12 Mart 2010 Cuma

MARDİN'DE LATİN DANSLARI RÜZGARI ESTİ


Kursa devam eden 130 genç, ilk gösterilerini dün tarihi Surur Hanı’nda yaptı. Kontenjanlar dolarken, organizatör resim öğretmeni Handan Özmen, kursu açarken böyle bir ilgi beklemediklerini söyledi.

 
Latin dansları kursuna katılan kızlar ve erkekler, Sabancı Sanat Galerisi’nde yaklaşık iki aydır tango, çaça ve salsanın inceliklerini öğreniyor. İlk gösterilerini tarihi Surur Hanı’nda yapan gençler gece boyunca dans ederek eğlendi.

 Dans öğretmeni Cihan Sezik, Mardin halkının kültürel yapısında, oyuna ilgi ve yatkınlık olduğunu söyledi. Kentte bu kadar çok kişinin tango ve salsa öğrenmek isteyeceğini tahmin etmediklerini anlatan Sezik, “Bölge illerine nazaran Mardin bu tür etkinliklere daha açık. Bize 130 kişi başvurdu. Kontenjanlarımız dolduğu için başka kimseyi alamadık. Geçenlerde Batman’da açılan tango kursuna büyük tepki gösterildiği için biz de başlarda biraz çekinmiştik. Mardin’de kursu açtığımız günden beri hiç kimseden olumsuz tepki görmedik, aksine hep olumlu tepkilerle karşılaştık. Bu bir başlangıç. Bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 
Kursa katılan üniversite öğrencisi Eylem Bab, “Arkadaşımın bu kursa katıldığını görünce, neden ben de bunu yapmayayım diye kursa katıldım. Kısa sürede tango yapmayı öğrendim. Güzel bir dans, öğrendiğim için çok memnunum. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu. Adile Kahraman da önceden televizyonda ve özel gecelerde tango ve salsa yapanları gıptayla izlediğini ancak burada artık kendisinin de bu dansları öğrendiğini söyledi. Sultan Yanık ise kursa önce çekinerek katıldığını ancak daha sonra alıştığını söyledi. Tangoyu öğrenen erkek kursiyerlerden Sidar Sezik ise ilk defa tanıştığı Latin dansları sayesinde hayatının renklediğini ifade etti.



RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder