12 Mart 2010 Cuma

'SANAL PSİKOLOG' RAHATLATIYOR


Kocaeli'nin Başiskele Belediyesi, hayata geçirdiği ''e-psikolog'' uygulamasıyla depresyon, panik bozukluk, dikkat eksikliği gibi sorunların tedavisine yardımcı oluyor.

Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Hilal Kuzucu Malçok, ''e-psikolog'' hizmetini toplumun ruh sağlığına destek olmak ve ilçe halkına daha sağlıklı yaşam sunmak için bir ay önce hayata geçirdiklerini söyledi.

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyanların ''www.basiskele.bel.tr'' adresindeki ''e-psikolog'' linkini tıklayarak başvuru formunu doldurabileceğini ifade eden Dr. Malçok, insanların yüz yüze konuşmaya zorlandıkları bazı sağlık sorunlarını internet üzerinden daha rahat paylaşabildiklerini, bugüne kadar çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 200 dolayında müracaat aldıklarını belirtti.

Psikolog desteği için internet üzerinden yapılan başvurularının yanı sıra telefon ve yazılı başvurular da yapıldığını ifade eden Malçok, soru ve sorunların hasta hakları ve görüşmelerin gizliliği esasıyla psikolog tarafından yanıtlandığını, elde edilen verilerin gizli tutulduğunu, başvuruların değerlendirilmesinin ardından gerekirse hastalara randevu verildiğini kaydetti.

İleri derecede olan ve ilaç kullanmayı gerektiren durumda psikiyatri uzmanından randevu aldıklarını belirten Malçok, uygulamanın sadece Başiskele ilçesindeki vatandaşlar için kurulduğunu, Kocaeli ve diğer ilçelerden yapılan başvurulara randevu saatleri uygun olduğunda tek seanslık psikolojik destek hizmeti verildiğini anlattı.
        
NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder