11 Şubat 2010 Perşembe

MAESTRO YILMAZ 277 BİN TL TOPLADI

Borusan Holding'in dört yıldır sürdürdüğü "Konuk Şef Projesi" kapsamında, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın verdiği özel konserin bu yılki konuk şefi Cem Yılmaz oldu.

Ünlü komedyen önceki gece İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Borusan Filarmoni Orkestrası'nı yönetti.
Konsere orkestranın onursal şefi Gürer Aykal ve orkestra üyeleriyle yaptığı provalarla hazırlanan Yılmaz, konserde Mozart, Rossini, Rimsky-Korsakov, Beethoven, Strauss ve Dvorak'ın eserlerinin seslendirildiği bölümde şef olarak başarılı bir performans sergiledi. Cem Yılmaz'ın konser süresince yaptığı espriler, salonda sık sık kahkahalara neden oldu.

Konsere geçen yılın bursiyerleri And Karabacak ve Mustafa Arda Cabaoğlu solist olarak katıldı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bin 750 kişinin izlediği konserde, 185 bin lirası bilet satışından, 92 bin lirası da bağış yoluyla olmak üzere toplam 277 bin lira gelir elde edildi. Borusan Kocabıyık Vakfı, konserden elde edilen gelirle beş öğrencinin yurtdışında eğitimleri için bur sağlanacağını söyledi.


Bir müzik öğrencisinin yurt dışı eğitimi yıllık ortalama 20 bin euroya mal oluyor. Borusan Holding'in "Konuk Şef Projesi" kapsamında düzenlenen özel konserlerden elde edilen bağışlarla bugüne kadar toplam altı yetenekli müzisyen için yurt dışında eğitim imkânı sağlandı.


SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder