11 Şubat 2010 Perşembe

DAÇKA'DAN HAİTİYE DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ


Darüşşafaka öğrencilerinden Haiti’ye dayanışma eli uzanıyor. Aralarında Marmara depremini yaşayanların da yer aldığı çocuklar kendi ihtiyaçları için kullandıkları oyun gelirini Haitili kardeşlerine gönderme kararı alarak fedakârlık ve dayanışmanın en güzel örneğini veriyorlar. Haitili çocukların ne hissettiğini ve hangi zorluklar içinde olduklarını çok iyi anladıklarını söyleyen 126 Darüşşafakalı genç kendilerine destek olmak isteyenleri 13 Şubat’ta İş Sanat’a bekliyor.

İngiliz yazar Charles Dickens’ın romanı Oliver Twist’ten uyarlanan ve bir çocuğun dramını anlatan müzikal oyunu sahnelerken çocukların kalbi uzaktaki kardeşleri için atacak. Elif Ongan Tekçe’nin yönettiği, Fuat Görüç’ün müzik direktörlüğünü yazdığı, çocukların dansları ve şarkılarıyla da yer aldığı oyunun tüm geliri Haiti’ye aktarılacak. İş Sanat’ta ilk gösterilerini 21 Ocak Perşembe akşamı yapan çocuklar, 13 Şubat Cumartesi günü de ikinci kez sahne alacaklar.

“81 İlden 81 Öğrenci” projesi kapsamında Darüşşafaka’ya ve eğitimde fırsat eşitliğine destek veren İş Bankası, her yıl Darüşşafaka sınavını kazanan 81 il birincisi öğrenciye burs sağlıyor. Banka, ilköğretim ve lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin üniversiteye devam etmeleri durumunda desteğini sürdürecek.


İNTERNET HABER

0 yorum:

Yorum Gönder