11 Şubat 2010 Perşembe

ATATÜRK'ÜN FOTOĞRAFLARI DÜNYA YOLLARINDA

Yazar ve koleksiyoner Hanri Benazus'un derlediği Büyük Önder Atatürk'ün fotoğrafları Türkiye'nin ardından dünya kentlerinde sergilenecek.

Hanri Benazus, sergileri gezenlerin yanı sıra ''Çağdaş Atatürk Fotoğrafları'' isimli kitabını edinenlerden çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. 2 cilt olarak tasarlanan Çağdaş Atatürk Fotoğrafları'nda Türkiye'de ilk kez Atatürk'ün çağdaş görünümüyle ilgili fotoğrafların bulunduğunu ifade eden Benazus, ''İlk ciltte Atatürk'ün 1933 yılına kadar çekilmiş 555 fotoğrafı vardı. Henüz yayımlanan ikinci kitapta da 1934-1938 yıllarında çekilen çok özel fotoğraflar yer alıyor'' dedi.

Atatürk'ün kıyafetleri üzerinden çağdaşlığını yansıtan fotoğraflardan oluşan Çağdaş Atatürk Fotoğrafları albüm serisinin, birbirini tamamlayan 2 cilt olduğunu söyleyen Benazus, ilk cildi alanların kütüphanesinde ikinci kitabın da bulunması gerektiğini kaydetti.


Benazus, yoğun sergi programı kapsamında Aliağa, Antalya, Bandırma, Eskişehir, Ankara, İzmir ve Rotterdam'a gideceğini, Atatürk'ün 4 bin 800 fotoğrafını çeşitli vesilelerle halkla buluşturmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.


NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder