3 Kasım 2010 Çarşamba

OPHÉLİE GAİLLARD MKM'DE

Çello sanatçısı Ophélie Gaillard, 10 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Çello sanatçısı Ophélie Gaillard, konserde Vivaldi'nin 'Çello sonatı No3 La minör Allegro', Bach'ın 'Çello Süiti 1, BWV 1007 Gigue', '2 Numaralı Çello Süiti', '4 Numaralı Çello Süiti' ve Cassado'nun 'Çello Sonatı' adlı yapıtlarını seslendirecek.

2003 yılında Fransız Klasik Müzik Ödülleri töreninde kazandığı "Yılın Enstrümantal Solisti" unvanından sonra Ophélie Gaillard'ın Barok'tan Klasiğe, Romantik'ten Çağdaş müziğe eşit başarıyla hakimiyeti ile kazandığı ün geniş kitlelere yayıldı. Başlıcaları arasında Leipzig, J.S. Bach Uluslararası Çello Yarışması'nın da bulunduğu sayısız yarışma ve festivalde kazanmış olduğu birincilikler, Gaillard'a dünyanın en büyük konser salonları ve orkestralarıyla yıllar içinde gittikçe büyüyerek pekişen başarı serüveninin kapılarını açtı.

Bach Çello Süitlerinin iki ayrı albümde yayınlanan kayıtları dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Benjamin Britten'ın Çello sonatını piyanist Vanessa Wagner ile kaydettiği CD, Diapason, Le Monde de la Musique, Répertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında çok çok olumlu eleştiriler aldı.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder