3 Kasım 2010 Çarşamba

DENİZLİ’DE SEVİNDİREN İHRACAT REKORU

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli'nin ekim ayı içerisinde 160 milyon dolarlık ihracatla rekor kırdığını bildirdi. 


Kocasert, ekonomideki gelişmelerin olumlu olduğunu, kentten yılın ilk 10 ayında 1 milyar 153 milyon dolar ihracat yapıldığını bildirdi. Kocasert, “Bu rakam Türkiye ihracatının yüzde 1.9'unu oluşturuyor. Denizli, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sekizinci ili konumunda. 2008 yılı kriz döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı işçi sayımız 129 bine gerilirken, şu anda çalışan sayısı 146 binin üzerine çıktı. Denizli'de sadece ihracat değil, üretimde de artış olması sevindirici. Ekim ayı içerisinde 160 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek seviyesidir. Önümüzdeki aylarda sürekli rekor kırılacağını düşünüyoruz” dedi.

DENİB Başkanı Kocasert, madencilik ürünleri, demir dışı metal ihracatında önemli artış olduğunu vurgularken, “Tekstil ve konfeksiyon ihracatı yılın ilk 10 aylık bölümünde 931 milyon 514 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçtiğimiz yıl 820 bin dolardı” diye devam etti. Bu yıl madencilik ve demir dışı metallerde önemli artış olduğunu vurgulayan Kocasert, şöyle devam etti:

“Geçen yılın ilk 10 ayında Denizli'den sadece 10 milyon 775 bin dolar mermer ihracatı yapılırken, bu yılın aynı dönemlerinde 25 milyon 886 bin dolarlık mermer ihracatı yapıldı. 2009 yılı ilk 10 ayında sadece 2 milyon dolarlık demir dışı metaller ihracatı yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu sektör 106 milyon 306 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracat kalemindeki çeşitlilik artıyor. Denizli, moda-tasarım ve modernizasyona büyük önem veriyor. Kısacası, ekonomideki gelişmeler sevindirici.”

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder