8 Temmuz 2010 Perşembe

111 BİLİM ADAMI TÜRKİYE TURU YAPACAK

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında, başta Nobel ödülü alanlar olmak üzere dünyaca ünlü 111 bilim adamı ile eşlerine Türkiye ve Türk üniversitelerinin tanıtılması amacıyla protokol imzalandı.

YÖK’te düzenlenen protokol imza töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, proje kapsamında 111 bilim adamının Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını ifade etti. Özcan, projenin turizm açısından da etkilerinin büyük olacağını dile getirdi.

Ziya Özcan, “Nobel kazanmış bilim adamının ülkesine döndüğü zaman ülkemiz hakkında çok güzel sözler söylemesi, ülkemize gelecek turist sayısını etkileyecektir. Bundan THY de, TUROB da nasiplenecek. Bütün ülkemize faydalı olacak bir şey. Akademik dünya için faydası ise tartışılamaz” dedi. Özcan, yurt dışı ve yurt içi bütün taşıma işlerini THY’nin, yurt içindeki turistik ve tanıtım faaliyetlerini TÜRSAB’ın, konaklamayı da TUROB’un üstleneceğini anlattı. YÖK Başkanı Ziya Özcan, projenin “fikir babasının” Temel Kotil olduğunu bildirdi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğunu, geleceğini turizme bağladığını belirterek, imzalanacak protokolle önemli bir adım atılacağını söyledi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de “Onlar gerçekten bulabilecekleri en güzel servisleri bu üç kuruluş tarafından görecekler. Hem Türkiye’nin tanıtımı olacak, hem de Türkiye’nin eğitimdeki markalaşmasına küçük de olsa bir katkımız olacak” dedi.



MİLLİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder