22 Temmuz 2010 Perşembe

AĞIZLARA LAYIK ÇİKOLATALI MANTI

Konya'da küçük kareler halinde kesilip içerisi çikolata ile doldurularak hazırlanan ve çikolata sosu ile servis edilen mantı ilgi görüyor.

Lokanta sahibi Ahmet İlarslan, yaklaşık 6 ay önce açtığı iş yerinde farklı tat arayışına girdiğini ve çikolatalı mantı yapma fikrinin oluştuğunu söyledi.

Çikolatalı mantı yapımının oldukça farklı olduğunu vurgulayan İlarslan, önce mantının yufkasını hazırladıklarını, yufkayı küçük kareler halinde kestikten sonra da her parçanın içine çikolata yerleştirdiklerini belirtti.

Daha sonra kendilerine özgü bir teknikle kare halindeki parçaları kenarlarından birleştirerek, gül şekline getirdiklerini anlatan İlarslan, "İçerisi çikolata ile dolu olan gül şeklindeki mantıyı yağda kızartıyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra sarmısaklı yoğurt yerine çikolata sosuyla müşterilerimize servis ediyoruz" dedi.

İlarslan, müşterilerin çikolatalı mantıya farklı tepkiler gösterdiğini, genelde tatlı niyetine tüketildiğini söyledi.

Müşterileri arasında Kayserililerin de olmasının kendisini sevindirdiğini vurgulayan İlarslan, şunları kaydetti:

"Kayserili müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Onlar bu işin uzmanı olduğu için beğenileri bizim için önemli. Çok sayıda müşterilerimiz haftada 1 kez, bazen 3 günde bir çikolatalı mantı yemek için lokantamıza geliyor. Bugüne kadar olumsuz bir tepki almadık. Müşterilerimiz genelde memnuniyetlerini bildiriyor."

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder