25 Nisan 2010 Pazar

TÜRK FOTOĞRAFÇILARIN AVRUPA BAŞARISI

Avrupa'da düzenlenen ''Güneydoğu Avrupa: Halk ve Kültür-Southeast Europe: People and Culture'' adlı fotoğraf yarışmasına Türkiye damgasını vurdu. Yarışmada birincilik ve üçüncülükleri Türk fotoğrafçılar alırken, ikinci olan fotoğraf da İstanbul'da çekildi.

Yarışmaya, Avrupa genelinde 3 bin 200 fotoğraf katılırken, yarışmada en iyi 24 fotoğraf arasından yapılan elemede ilk 3 belirlendi. Yarışmada ilk 3 fotoğrafı jüri üyeleri belirlerken, internet sitesi üzerinden yapılan oylarla da ''Halkın Favorisi'' dalındaki fotoğraf seçildi.

Yarışmada, birinciliği Tuna Akçay'ın Mersin'de çektiği ve iki erkek çocuğunun bir ekmek fırınındaki fotoğrafı aldı. Bir grup bilim adamının Mersin'de araştırmaları sırasında, ekibi yakından izleyen iki kardeşin babalarının fırınında fotoğrafçının ''Söyle bakalım, kardeşini ne kadar seviyorsun?'' sorusu üzerine birinin diğerini sarılıp sevgiyle öpmesini yansıtan fotoğraf, yarışmada birinci oldu.

Yarışmanın ikinciliğini ''Keman Çalan Kız'' isimli fotoğrafla Aga Luczakowska kazandı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisini pencereden görünen manzara eşliğinde yansımasıyla fotoğraflayan Luczakowska, başarılı bir çalışmaya imza attı.
       
Fenerbahçe Boks Okulunun gecekonduda yaşayan yoksul çocukların sosyalleşmesi ve spora yönlendirilmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında, boks yapan küçüklerden Yasin Ersarı'nın İsmetpaşa Mahallesi'ndeki tek göz odada şampiyonluğa giden yolculuğu da yarışmada üçüncülük ödülüne değer bulundu.

Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı'nın çektiği ''Olimpiyatları Düşlemek'' isimli fotoğrafta Ersarı, ailenin barındığı gecekondunun odasında objektife yansıdı.

Yarışmada ''Halkın Favorisi'' ödülünü ise Arzu Doğru elde etti. Edirne'deki bir camide Arapça ''Muhammed'' yazısının önünde duran bir kadını fotoğraflayan Arzu Doğru, internet üzerinde yapılan halk oylamasının favorisi oldu.

Yarışmada, jüri tarafından seçilen 24 fotoğraf da Madrid ve Brüksel'de Mayıs-Haziran aylarında izlenime sunulacak sergide yer alacak.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder