25 Nisan 2010 Pazar

8 YANGIN GÖLETİ DAHA YAPTIRACAK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, orman yangınlarıyla mücadele etmek için bugüne kadar 6 yangın havuzu ve 1 gölet yaptırdıklarını belirterek, “8 gölet için daha 75 bin TL ayırdık. Tüm kurumları orman yangınları ile mücadelede en etkin yöntem olan yangın göleti yaptırmaya çağırıyoruz” dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, her yaz öncesinde olduğu gibi bu yıl da orman yangınları için büyük endişe duyduklarını söyledi. Alınan tüm önlemlere karşın her yıl binlerce dönüm ormanın kül olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Yanan ormanların maddi ve manevi hepimiz için bedeli büyük oluyor” dedi. Yangınlardan sonra yanan yerlerin ağaçlandırılmasına pek çok kişi ve kurumun destek verdiğini, çalışmalar yapıldığını ifade eden Demirtaş, “Ama yangınların çıkmasını en baştan önlemek, daha büyük önem taşıyor. Orman varlığımızı korumak ve orman teşkilatımızın yangınlarla mücadelesine destek olmak amacıyla 2006 yılından bu yana yangın havuzu projelerine Oda olarak destek oluyoruz” dedi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile 20 Temmuz 2006’da yapılan ilk protokolün ardından bugüne kadar Kemalpaşa, Ödemiş, Bornova, Buca, Menderes ilçelerinde 6 adet yangın havuzu ve bir adet de yangın göleti yaptırdıklarını söyledi. 15 Ağustos 2007’de Bornova - Sabuncubeli tarafında çıkan orman yangının neredeyse il sınırına dayandığını hatırlatan Demirtaş, “Bu yangının kente sıçraması son anda Bornova Yaka Köyü’ndeki yangın havuzundan alınan su sayesinde önlendi. Bu olay bize yangın havuzlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

Bu yıl da aynı kampanyaya destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Demirtaş, “Daha önce ortalama kapasitesi 650 - 700 ton olan yangın havuzları yaptırırken artık kapasitesi 4500 ton olan yangın göletleri yaptıracağız. Kapasitesi daha büyük olan göletler ile yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale edilebilecek” diye konuştu.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder