25 Şubat 2010 Perşembe

MÜJDAT GEZEN'İN 50.SANAT YILI KUTLANDI

Müjdat Gezen Sanat Merkezi(MSM)’nde eğitim alan, aralarında Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu, Serdar Orçin, Sevinç Erbulak, İlker Ayrık, Zuhal Topal’ın da bulunduğu öğrencilerin sunduğu geceyi dostları Haldun Dormen, Ünal Uzun, Göksel Kortay ve İlker İnanoğlu organize etti. Süprizlerle dolu kutlama, usta oyuncunun sanat yaşamından kesitlerin sunulduğu bir filmle başladı. MSM müzik ve tiyatro bölümü öğrencileri gece boyunca koro, müzikal ve Müjdat Gezen’in yönettiği ‘Mustafam Kemal’im’ oyunundan sahnelerle ustalarını selamladılar.

Sanatçının yakın arkadaşları, yetiştirdiği öğrenciler, siyaset, iş ve sanat camiasının ünlü isimlerinin katıldığı gecede Halit Kıvanç, Yaman Tüzet, Uğur Dündar, Mustafa Alabora gibi isimler sahneye çıkarak anılarını paylaştı. 2007 yılında kaybettiği can arkadaşı Savaş Dinçel görüntüleriyle salondaydı. ‘Üç cümle ile Müjdat Gezen’ adı altında gösterilen videoda konuşan, dostları, öğrencileri ve sokaktaki vatandaş onun Türkiye tarafından sevilen ve sahiplenilen bir sanatçı olduğunu gözler önüne serdiler.

Geceye, müzisyen dostları Fahir Atakoğlu, Sezen Aksu, Ercan Tokmak fasıl heyeti, Emel Sayın, Mustafa Sağyaşar, Selami Şahin, Adnan Şenses, Zeki Çetin’de şarkıları, anlamlı mesajlarıyla katıldılar. Kızı  Elif Gezen ve küçük torunu da birer şarkıyla ustanın 50.yılını kutladılar.

Gecede, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ilk kez Müjdat Gezen’e verilen ‘Çağdaş Birey’ Ödülü’nü sundu. UNICEF ‘Türkiye İyi Niyet Elçisi’ ve Vefa Lisesi “Teşekkür” plaketleri de takdim edildi.

MSM Merkez, Cihangir, Bursa ve İzmir öğrencileriyle birlikte sahne kostümü ve usta oyunculuğuyla sahneye çıkan Müjdat Gezen salonu hem güldürdü hem de düşündürdü. 50. sanat yılını sanata sahip çıkarak, hizmet ederek kutlamanın gururunu yaşarken, geceye emeği geçen tüm dostlarına da teşekkürlerini iletti.

Gecenin sonunda MSM Genel Müdürü Ahmet Çağan ve kardeşi Mehmet Çağan tarafından yazılan, adını  ‘Yok Olacakken Var Olmak’ adlı şiirinden alan, 50. Sanat Yılı pastasını da süsleyen kitap sunuldu. Gezen, pastasını kızı, torunu ve MSM ailesiyle birlikte kesti.

0 yorum:

Yorum Gönder