7 Nisan 2014 Pazartesi

KEMER'DE ÖNCELİK YAYALARIN



Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 'Yaya Öncelikli Kent Projesi', pilot nokta seçilen Liman Caddesi'nde başladı.

Antalya Valiliği ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kemer'de, yaya önceliğini ve güvenliğini sağlamak için 'Yaya Öncelikli Kent Projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında ilçenin en işlek noktası olan Liman Caddesi'nin çıkış bölümü pilot bölge seçildi. Söz konusu yaya geçidi, projeye yönelik olarak çizgi ve levha çalışmalarıyla düzenlendi. Yaya geçidi, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yasin Berçin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen ve öğrenciler katıldı.
Çınarlı Kavşağı'nda öğrencilerle buluşan protokol üyeleri, Liman Caddesi boyunca yürüdü. 'Önce Yaya Kemer'de' afişini taşıyan öğrenciler ve protokol üyeleri, açılışın yapılacağı yaya geçidine eldi. İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, "Yaya önceliğini kullanacağımız ve denetleyeceğimiz alan burasıdır. Bundan sonra bütün Kemer'e yayılması için uğraşacağız. Biz bir Avrupa kentiyiz ve Kemer'i bu şekilde görüyoruz. Dolayısıyla bizi ziyaret eden Avrupalı turistlerin de bu medeniyeti görmesini istiyoruz" dedi.
Çocukların da araç kullanan anne ve babaların denetlenmesi için projeye dahil edeceklerini kaydeden Ergen, "Sürücü, trafik kurallarına uyuyorsa ve yayaya öncelik veriyorsa, sürücünün çocuğuna, 'Baban ve annen trafik kurallarına uyuyor' diyerek kart vereceğiz. Daha sonra da hediye dağıtacağız. Bu şekilde çocuğun anne ile babasını uyarmasını ve gelecekte de kendisinin trafik kurallarına uymasını sağlayacağız" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder