21 Mart 2014 Cuma

'UZUN İNCE YOL' İÇİN 5 AĞUSTOS'TA START



Ünlü halk ozanı Âşık Veysel 41'inci ölüm yıldönümü olan bugün etkinliklerle anılacak. Merakla beklenen Âşık Veysel'in hayatından kesitleri yansıtacak "Uzun İnce Yol" adlı filmin çekimlerinin 5 Ağustos'ta Sivas'ta start alacağı açıklandı.

Filmde Âşık Veysel'in torunu Yeliz Şatıroğlu da rol alıyor. Şatıroğlu, kendi babaannesi Gülizar'ı canlandıracak. Bilal Babaoğlu'nun yöneteceği film, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hem senaryo hem de yapım desteğine layık görüldü.
Mart 2015'te gösterime girecek olan filmde Âşık Veysel'i kimin canlandıracağı ise sır gibi saklanıyor. Yeliz Şatıroğlu "Film de babaannemi canlandıracağım. Onu çok yakından tanıdığımdan bazı yönleriyle objektif kalamayabileceğimi düşünsem de film ekibine güvenim tereddütlerimi azaltıyor" diyor. Yönetmen Babaoğlu da "Veysel'in aşkı çağının ötesinde bir aşk. Kendisini terk edip kaçan eşinin çorabına gittiği yerde mağdur olmasın diye para koyabilen biri Âşık Veysel. Böyle bir hoşgörünün, kadim bir âşıklık geleneğinin son temsilcisi. Uzun İnce Yol, çok güçlü bir aşkı, geleneği, müziği ve elbette sinemanın imkânlarını harmanlayan bir film olacak" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder