21 Mart 2014 Cuma

İSTANBUL’UN YENİ RESİM MÜZESİ



İnşa edildiği Sultan Abdülmecid döneminde tahta çıkmaya aday veliahtların ikametine ayrılan Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi, yani yedi yıl evvel kapanan İstanbul Resim Müzesi’nin binası, Milli Saraylar tarafından restore edilip ‘Milli Saraylar Resim Müzesi’ adıyla yeniden açılıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi’nin bıraktığı binada artık Milli Saraylar’ın 650’ye yakın resmi barındıran koleksiyonundan 202 eser sergilenecek.
Resim Müzesi’nde Milli Saraylar’a bağlı pek çok müzede gösterilen çok kıymetli tablolar bir araya geliyor. Öyle ki müzenin envanterinde Osmanlı’nın son döneminde çalışmış Şeker Ahmet Paşa, Ayvazovski, Zonaro ve Osman Hamdi Bey gibi pek çok ünlü ressamın eserini görmek mümkün. Ayrıca Milli Saraylar’a bağlı olmayan Topkapı Sarayı’ndan ödünç alınıp restore edilmiş bazı resimler, Türkiye Büyük Millet Meclisi koleksiyonundan 28 tablo ve İstanbul Valiliği koleksiyonundan alınan eserler de müzede izlenebilecek. 22 Mart Cumartesi günü ziyarete açılacak Milli Saraylar Resim Müzesi, Veliaht Dairesi’nin tarihi ve binanın tavan resimleriyle tematik bütünlük içinde şekillendirilen 11 bölümden oluşuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder