14 Şubat 2014 Cuma

DİZİ YAZARIM ATÖLYESİ BAŞLIYOR



Asi, Genco, Aşka Sürgün, Kurşun Yarası, Kasaba, Erkekler Ağlamaz, Silbaştan dizilerinin senaryo yazarlarından Bilal Babaoğlu eğitmenliğindeki senaryo atölyesi 1 Mart 2014’te başlıyor.

Birçok ünlü dizinin yazarlarından olan Senarist Bilal Babaoğlu mesleki tecrübelerini amatörlerle paylaşmak üzere senaryo atölyesi düzenliyor. “Karakter nasıl yaratılır? Hikaye sürekliliği nasıl sağlanır? Temel çalışma nedir? Olay örgüsü nedir? Senaryomu nasıl satarım?” gibi senaryo ile ilgili birçok sorunun cevabını bu atölyede bulmak mümkün.
Atölyede halen yayınlanmakta olan dizilerin senaryo analizi yapılarak, katılımcıların dizilere senarist gözüyle bakması sağlanıyor. Babaoğlu’nun sektörel deneyimlerini de paylaşacağını atölye süresince uygulama çalışmalarına ağırlık verilerek yazarak yaratıcılığın geliştirilmesi hedefleniyor.
Atölyede hikaye, çatışma, karakter, olay örgüsü, sinopsis, tretman, diyalog ve senaryo olmak üzere öykü oluşturmaktan proje tasarımına kadar senaryo oluşumunun tüm süreçleri ele alınıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder