13 Ocak 2014 Pazartesi

PARKLAR AKIL SAĞLIĞINI KORUYOR



İngiliz bilim insanları, yeşil alanların, akıl sağlığı üzerinde kalıcı ve olumlu etkisi olduğunu belirledi. ‘Environmental Science and Technology’ dergisinde yayımlanan araştırma, şehirlerdeki parkların, halk sağlığı açısından önemini ortaya koydu.

Avrupa Çevre İnsan Sağlığı Merkezi ’nden Mathew White, çalışmayı, şehirlerin daha yeşil semtlerinde yaşayan kişilerde, çok daha az depresyon veya endişe bozukluğu belirtilerine rastlandığını gösteren bir araştırmayı temel alarak yaptıklarını açıkladı. Yeni çalışmada, yeşil bölgelerde yaşamanın, insanların iyi hissetme algıları üzerinde uzun süreli etkisi olup olmadığı incelendi.
Bu kapsamda İngiltere’de yılda 40 bin haneyle yapılan anketlerden elde edilen verileri kullanan ekip, anketlerde kazançtan medeni duruma ve sağlık sorunlarına kadar aile üyelerine çok çeşitli soruların yöneltildiğine dikkati çekti. Maaş artışı ve terfinin akıl sağlığı üzerindeki olumlu etkisi kısa sürerken yeşil alanların, 3 yıl sonra bile akıl sağlığı üzerinde olumlu etkisini sürdürdüğü gözlemledi.

0 yorum:

Yorum Gönder