12 Aralık 2013 Perşembe

SPOTIFY ARTIK ‘CEP’TE ÜCRETSİZ



Eylül ayında Türkiye’deki kullanıcılarla buluşan online müzik dinleme servisi Spotify, tablet ve akıllı telefon gibi cihazlarda ücretsiz olarak kullanılabilecek.

iOS ve Android işletim sistemlerindeki uygulamalar, kapsam içinde bulunurken, ‘freemium’ olarak adlandırılan yeni modelde kullanıcılara sadece reklamlar gösterilecek. New York’da düzenlenen toplantıda konuşan şirketin CEO’su Daniel Ek, Spotify ile ilgili bazı bilgiler de paylaştı. Geçtiğimiz yıl tam 4.5 milyar saat müziğin dinlendiği Spotify’da, tam 1.5 milyar adet müzik listesi bulunuyor.
Spotify CEO’su Daniel Ek’in paylaştığı bilgiler arasında yeni açılacakları ülkelerde bulunuyor. Buna göre Spotify, Bolivya, Bulgaristan, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Macaristan, Malta, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Slovakya ve Uruguay’ın bulunduğu yeni 20 ülkede Spotify bundan sonra kullanılabilecek. Giriş yaptığı yeni ülkelerle birlikte, toplamda 55 pazarda aktif olarak yer alacak Spotify, ücretsiz mobil versiyonla da yaygınlığını artıracak.
Led Zeppelin ve Spotify bugün grubun efsanevi Swan Song/Atlantic kataloğunun artık Spotify üzerinden online müzik akışı formatında dinlenebileceğini duyurdu. 45 yıl önce piyasaya sürdüğü ve büyük ses getiren çıkış albümünün ardından rock müzik efsanesi haline gelen Led Zeppelin’in tüm albüm kataloğu online olarak dinlenebilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder