25 Kasım 2013 Pazartesi

HAYALİYDİ GERÇEK OLDU



Bu yıl 19’uncu kez düzenlenecek Gezici Festival, 27 Kasım Çarşamba günü başlıyor. Festival, geçtiğimiz aylarda vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’in Edremit’te film festivali düzenlenmesi hayalini de gerçekleştirecek.
Ankara Sinema Derneği’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 27 Kasım Çarşamba günü 19’uncu kez yollara düşecek.

9 Aralık’a dek sanatseverleri dünya sinemasıyla buluşturacak festivalin bu seneki teması ise ‘Ne Yapmalı?’. Ayrıca bu yıl, Gezici Festival’i daha başından itibaren destekleyen ve geçtiğimiz aylarda vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’in “Edremit’te film festivali” hayali de yerine getirilerek, festivalin açılışı önce Edremit’te, ardından Ankara’da yapılacak. Festival kapsamında bu yıl Türkiye’de çekilen uzun metrajlı filmlerden derlenen Türkiye Sineması 2013 bölümünde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları festivalde yapılacak galalarda izleyicilerle buluşacak. Öte yandan festival bu yıl Berlin, Cannes ve Sundance gibi önemli festivallerde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluşan bir dünya sineması seçkisini de izleyicilere sunacak. Festivalde Kurtiz’in az bilinen filmleri ve dünya sinemasının özgün işleri de seyredilebilecek. Gezici Festival, 27 Kasım’da Edremit’e, 29 Kasım–5 Aralık tarihleri arasında Ankara’ya, 6–9 Aralık tarihleri arasında ise Sinop’a misafir olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder