13 Kasım 2013 Çarşamba

İSTANBUL'DA "AKILLI OTOBÜS" DÖNEMİ



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hizmete giren 100 İETT otobüsünün "wireless" ve "akıllı telefon şarj üniteleri"yle İstanbul’da akıllı otobüs dönemini başlattıklarını söyledi.

Hayatın hızlı gelişimi ve değişimine ayak uydurmak zorunda olduklarını kaydeden Topbaş, İstanbul’un ulaşım problemini çözeceklerini söyledi.
Dünyada akıllı şehirler ve akıllı sistemler nedeniyle yeni bir trend başladığını belirten Topbaş, “Vatandaşlarımız akıllı otobüslerle internete girebilecek, sosyal medyada paylaşım yapılabilecek bir ağı oluşturduk. Ayrıca akıllı telefonlar şarj eden 10 ayrı şarj ünitesi oluşturacak imkanı getirdik. Buralarda hızlı şarj özelliği olan ve akıllı telefonları şarj üniteleri monte ettik. Böylece akıllı telefonlar burada şarj edilerek İstanbullulara zaman kazandıracak. İlerleyen zamanda bütün filomuza wireless sistemini kuracağız. Dünyada kent yönetimi ve akıllı şehirler noktasında çok başarılıyız. Akıllı otobüslerle ilgili olarak bildiğim kadarıyla şuanda sadece Londra’da bir deneme var ve bir de biz bunu yapıyoruz. Buna öncü olan İETT yetkililerinini kutluyorum" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder