22 Ağustos 2013 Perşembe

GÜNEŞ ENERJİSİYLE SULAMA YAPIYORLAR



Toroslar Belediyesi ekipleri, traktör römorkunun üzerine yerleştirilen güneş enerjisi panellerinden sağlanan enerji sayesinde sulama kanallarından çekilen sularla yeşil alan, park, bahçe ve yürüme yollarını suluyor.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, Güneykent Mahallesi'nde, polis hatıra ormanındaki DSİ'ye ait sulama kanalında, güneş enerjisinden elde edilen elektrikle çalışan su motorunun çalışma sistemini inceledi.
Tuna, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kurdukları güneş enerjisi paneli sayesinde dünyada yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten dördüncü merkezin Toroslar'da oluşturulduğuna dikkati çekti.
Eski bir traktör römorkunun üzerine güneş panelleri yerleştirerek enerji sağladıklarını ifade eden Tuna, şu bilgileri verdi:
"Römorkun üzerindeki panellerle gerekli bütün otomasyon sistemlerini yaptık. Bu, ilçemizde özellikle kanal güzergahında var olan yürüme yollarının etrafını sulamayı amaçladığımız bir çalışmadır. Sistem 2 KW gücünde bir motoru çalıştırabilecek kapasitedir. Yenilenebilir enerji konusunda okullarda eğitim gören çocuklarımızın güneşten elektriğin nasıl üretildiğini de göstermeyi amaçladığımız güzel bir proje oldu. Deneme safhasında olduğumuz bu sistem şuanda yaklaşık bir beygir gücünde bir motoru çalıştırıyor. Traktör römorkunun üzerine yerleştirdiğimiz güneş enerjisi panelleri sayesinde sulama kanallarından çekilen sularla yeşil alan, park, bahçe ve yürüme yollarını suluyoruz."

0 yorum:

Yorum Gönder