12 Ağustos 2013 Pazartesi

FITIK ARTIK PROBLEM OLMAYACAK



İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan Buğra Dönmez (23), bel fıtığı sebebiyle genç yaşta büyük sıkıntılar çekti. Final sınavlarında daha fazla artan ve mezun olduktan sonra yataktan kalkamayacak duruma gelen Dönmez, internetten rastladığı maniplasyon (elle tedavi) sayesinden fıtıktan kurtularak, tekrar eski günlerine geri döndü. Genç yaşta günün 20 saatini yatakta yatmak zorunda kalan Buğra, 1 ay süren maniplasyon tedavisi ile fıtıksız bir hayata başladı.

Bursa'da Maniplasyon ve Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu'nun tedavisi ile sağlığına kavuşan Dönmez, "Bu sene okulumun son senesiydi. Bitirme projesi falan derken sanırım belime fazla yüklendim. Bacağıma vuran ağrılar nedeniyle geldim. Bacağıma vuran ağrılarım vardı. Genel olarak herhangi bir hareket yapmayı istemiyordum. Sürekli yatmak dinlenmek istiyordum. Ama şu anda yüzde 70 oranında iyileştim. Kısa bir tedavim daha kaldı. Ondan sonra daha iyi olacağım" dedi.
Maniplasyon tedavisinin ellerle yapılan bir fizik tedavi yöntemi olup, rahatsızlığın olduğu bölgeye sadece eller kullanılarak bir takım bastırma, döndürme gibi teknikler uyguladıklarını ifade eden Ali Şahabettinoğlu ise, "Bu tedavinin masajla ilgisi yok. Yalnız onla karıştırılmaması gerekiyor. Aynı zamanda da klasik bir batı tıp tedavisi. Alternatif tıpla da ilgisi yoktur. Oldukça başarılı olan bir tedavi yöntemi. Özellikle bel fıtıklarında, boyun fıtıklarında yüzde 98 başarı oranına sahip. Doğal bir tedavi olması ve genellikle de beraberinde ilaç kullanmaya da gerek olmaması nedeniyle tercih ediliyor. Yan etki ihtimali de son derece düşük bir tedavi yöntemidir" diye konuştu.
"Hem muayenesi hem de MR neticesinde belde fıtık ve bel kayması teşhisi koyduk. Ardından tedavisine başladık. Şu ana kadar henüz 6 seans oldu. Ancak önümüzde 3-4 seansımız daha var. O seanslar bitince ağrıları tamamen geçecek. Şimdi zaten ağrısız bir şekilde egzersizleri rahatça yapabilir hale geldi."

0 yorum:

Yorum Gönder