31 Ekim 2013 Perşembe

FESTİVALLERİN KREMASI MALATYA'DA



Bu sene gerçekleşen festivallerden ya ödülle dönen ya da üzerine çokça konuşulan filmler bu sefer toplu halde Kristal Kayısı için yarışacak. 15 - 21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 4’üncü Malatya Film Festivali programını açıkladı. Festivalin ulusal uzun metraj yarışmasında bu sene Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ödülünü paylaşan ‘Kusursuzlar’dan Adana Altın Koza Film Festivali’nde yine aynı kategorideki ödülleri paylaşan ‘Gözümün Nuru’ ve ‘Yozgat Blues’a zengin bir program var.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; T.C. Kültür Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile gerçekleşen festivalin ulusal uzun metraj yarışmasında jüri başkanlığını ise yönetmen Tunç Başaran yapıyor. Jüride yer alan diğer isimler ise sinema yazarı, çevirmen, eleştirmen Sevin Okyay, oyuncu Settar Tanrıöğen, oyuncu ve tiyatro yönetmeni Kenan Işık ve yazar Canan Tan.
ABD ’li yönetmen, oyuncu ve senarist Jim Stark’ın jüri başkanlığını yaptığı uluslararası uzun metraj film yarışmasının ve ulusal kısa film yarışmasının da gerçekleştirileceği festivalde Altın Kayısı için yarışacak ulusal uzun metraj filmleri ise şöyle:
Eve Dönüş -Sarıkamış 1915: Alphan Eşeli’nin yönettiği yapım, özgün müzik ve sanat yönetimi dallarında Altın Koza aldı.
Gözümün Nuru: Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film ödülünü paylaşan, en iyi kurgu ve SİYAD ödüllerini de alan ‘Gözümün Nuru’ Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu imzalı.
Karnaval: Can Kılcıoğlu’nun yönettiği ‘Karnaval’ bu sene İstanbul Film Festivali’nde de ilgi görmüştü.
Kusursuzlar: En İyi Film Altın Portakal’ını ‘Cennetten Kovulmak’la paylaşan ‘Kusursuzlar’ Ramin Matin’in ikinci filmi.
Lal: Semir Aslanyürek’in ‘Lal’i, Adana için de çok önemli bir ismi, Yılmaz Güney’i odağına alıyor.
Saroyan Ülkesi: Lusin Dink’in Antalya’da belgesel kategorisinde ve İstanbul Film Festivali’nde yarışan filmi, Ermeni yazar William Saroyan’ın 60’lı yıllarda Anadolu’da çıktığı yolculuğu konu alıyor.
Üç Yol: Faysal Soysal imzalı ‘Üç Yol’, Türkiyeli bir şairle Boşnak bir psikiyatrın hikâyesi üzerinden Bosna Savaşı dönemini konu alıyor.
Yarım Kalan Mucize: Biket İlhan’ın yönettiği ‘Yarım Kalan Mucize’ Köy Enstitüleri ekseninde bir II. Dünya Savaşı hikâyesi anlatıyor.
Yozgat Blues: Altın Koza’da ‘Gözümün Nuru’yla paylaştığı en iyi film ve senaryo ödüllerinin yanı sıra Film-Yön en iyi yönetmen ve iki oyuncu ödülü kazanan ‘Yozgat Blues’ Malatya’nın da iddialı filmlerinden. Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği yapımda Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ile Nadir Sarıbacak oynuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder