23 Eylül 2013 Pazartesi

SAKİN ŞEHİRDE KÜLTÜR BULUŞMASI




İzmir'in Seferihisar ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Seferihisar Kültürler Buluşması" başladı. Altı gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört yanından gelip Seferihisar'a yerleşen ve dernek kuran Afyonkarahisarlılar, Ahıska Türkleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlılar, "Hepimiz Seferihisarlıyız" diyerek buluştu. Seferihisar girişindeki kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Seferihisar Kültürler Buluşması'nın bu yıl yurtdışından misafirleri de vardı. Seferihisar'ın kardeş şehri Almanya'nın Hamm kentinden gelen dans gurubu ve Yunanistan'ın Selanik kentinden gelen tiyatro ekibi de törende sahne aldı. Sunuculuğunu ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan'ın yaptığı gecede yine bir ilk yaşandı. Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinin yöresel oyunları tek sahnede birleşti. Afyon Gelişim Derneği'nin hazırladığı gösteride, önce yedi ayrı bölgenin halk oyunları aynı sahnede yapıldı, ardından Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege halk oyunları ekipleri birlikte 'Zeybek' döndü.
Misafirlere ikram edilen ve Türkiye'nin her köşesinin yöresel yemekleriyle süslenen 'Türkiye Mönüsü' ilgi çekti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasında barış mesajları verdi. Anadolu'daki hiçbir kültürün diğerinden üstün olmadığını söyleyen Soyer, "Şu sıralarda Türkiye'de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır. Biz biliyoruz ki bu topraklarda barış, imzalanan belgelerle, paketlerle gelmeyecek. Barış, köklerimizden gelen bir arada yaşama kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmamızla ve emeklerimizi birleştirmemizle mümkün olacaktır. Biz Seferihisar'da yaşama kültürümüzü geliştirerek barışın köklerini güçlendiriyoruz" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder