Viyana Üniversitesi’nin çalışması, yoğurdun bağışıklık
sistemi için önem taşıdığını gösterdi. Çalışmaya göre yoğurt, hastalık ve
enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale
getiriyor.
Üniversite araştırmaları, yoğurdun insan sağlığı açısından
ne denli yararlı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Örneğin; Viyana
Üniversitesi’nin ‘yoğurdun bağışıklık sistemi üzerine etkisi’ konulu
çalışmasına göre, günde 3-4 porsiyon yoğurt tüketmek bağışıklık sistemi
açısından çok önemli. Yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T
hücrelerini güçlendirerek daha aktif olmalarını sağlıyor, içindeki dost
bakteriler ise mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Tennessee Üniversitesi'nin araştırmasında ise diyet
programlarında yoğurdun etkisi incelendi. Araştırmada, düşük kalorili diyet
yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız
yoğurt yiyen aşırı kiloluların yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha
fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ
yaktıkları tespit edildi.
Yoğurdun sindirim açısından vücuda faydalı olduğunu
vurgulayan Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan, özellikle yoğurt içeriğindeki
kalsiyum ve protein yüksekliğine vurgu yaptı. Hakarayan, hem sağlıklı kişilerin
hem de diyet yapanların günlük kalsiyum ihtiyacını gidermek için yoğurt
tüketmesi gerektiğini belirtti.
0 yorum:
Yorum Gönder