22 Temmuz 2013 Pazartesi

VAN'DA TEDAVİ EDİLEN KUŞLAR DOĞAYA BIRAKILIYOR !



Özellikle Van ili civarlarında yaralı halde bulunan farklı çeşitlerdeki kuşlar Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından tedavisi yapıldıktan sonra doğaya bırakılacak.

Vatandaşlar tarafından bulunarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen kaya kartalı, puhu, baykuş, şahin ve 2 leylek, tedavileri tamamlanarak doğaya salınacak hale getirildi.
Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, uzun süren tedavi döneminin ardından kuşların rehabilitasyon süreçlerinin de başarılı geçtiğini belirterek, kuşları Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileriyle birlikte doğaya salacaklarını bildirdi.
Van ve çevresindeki illerde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan yaban hayvanlarının merkezlerine getirilerek tedavi altına alındığını açıklayan Aslan, "Van Gölü havzasında sulak alanların çok olmasından dolayı birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bu bölgelerde hayvanların yaşadıkları hastalıklar nedeniyle koruma altına alınmalarında, hastalıkların durdurulmasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü Van Şubesiyle ortak çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedavileri tamamlanan kaya kartalı, şahin, puhu, baykuş ve 2 leyleğin tedavisinin tamamlanarak doğaya salınacak hale getirdiklerini söyleyen Aslan, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileriyle kuşları doğal yaşam alanlarına bırakacaklarını ifade etti.

0 yorum:

Yorum Gönder