31 Temmuz 2013 Çarşamba

SİNOP'TA ÖNEMLİ BULUŞ!



Sinop Balatlar Kilisesi'nde yapılan kazı çalışmalarında Hz. İsa'ya ait olduğu tahmin edilen içerisinde kutsal emanetlerin saklandığı sandık bulundu.

Balatlar Kilisesi'nde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülgün Köroğlu kazı çalışmaları sırasında Hz. İsa'ya ait olduğunu tahmin ettikleri, kutsal emanetlerinin saklandığı taş bir sandığın ve içerisinde de haç parçalarının bulunduğunu söyledi.
Taş sandığın ve içerisinde çıkan parçanın şu ana kadar kazı alanından çıkan en önemli bulgulardan biri olduğunu belirten Köroğlu, "Kazı alanında bir taş sandık ve sandığın içerisinde Hz. İsa'ya ait olduğu tahmin ettiğimiz haç parçası olan kutsal bir eşya bulundu" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sandık, kazı çalışmaları sırasında şimdiye kadar çıkan en önemli buluntu. Bu sandık içerisinde, muhtemelen bir kemik var veya kutsal bir kişinin sembolik bir mezarı bu. Üzerinde haç işareti bulunan bu parça taş dolgu içerisinden çıktı. Çıkan bu parçanın İsa'nın çarmıha gerildiği haçın bir parçası olduğunu düşünüyoruz."

0 yorum:

Yorum Gönder