1 Mayıs 2013 Çarşamba

MADRİD'DE "TEKRAR EDİLEMEZ" DALİ SERGİSİ

20. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olan Salvador Dali'nin, bazıları ilk kez olmak üzere toplam 200'den fazla eseri İspanya'nın başkenti Madrid'deki Reina Sofia Müzesi'nde sergilenmeye başladı.

"Dali. Tüm şiirsel telkinler ve olası tüm plastik sanatlar" başlığı altında geçtiğimiz aylarda Paris'teki Pompidou Centre'da sergilendikten sonra Reina Sofia Müzesi'ne getirilen Salvador Dali'nin eserleri, çeşitliliği ve birlikteliği açısından "tekrarlanması çok zor bir sergi" olarak gösteriliyor.
Dali'nin sanatçı biyografisini kapsayan 11 bölümden oluşan sergide, ünlü ressamın tabloları dışında sinema ve tiyatro dünyasındaki görüntüleri, performansları, heykelleri, yazıları ve reklamları da sanatseverlerle buluşturuluyor.
Dali sergisiyle ilgili AA muhabirine konuşan Reina Sofia Müzesi Müdür Yardımcısı Joao Fernandes, "Dali'nin eserlerini bütünleştiren bir sergi. Çok uzun yıllardır bu tip büyük bir Dali sergisi yapılmıyordu. Sadece bir neslin görebileceği türden bir sergi. Tekrarı 20-30 yıl sonra olur" dedi.
Sergiyi "Dali'nin sanatçı yönünün herkes tarafından çok iyi bilinen kendine özel kişiliğinden daha önemli olduğunu gösteren bir sergi" olarak nitelendiren Fernandes, "20. yüzyılın en müstesna sanatçısı olan Dali, olağanüstü bir ressam ve kullandığı farklı malzemelerle heykeltıraşlıkta yeni boyutlar keşfeden bir isim. Bunun yanı sıra da dünyadaki her şeyin, tüm dünyaya karşı veya kendi iç dünyasına sunacak bir şeyleri olduğunu, kabul edilebilir benzerlikleri gösteren bir sanatçı. Bu sergi ile yaratılan Dali kişiliğinin özündeki sanatçı ruhunu yeniden keşfedebilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.
Dali sergisinin biletleri 8 avrodan satılırken, pazartesi, çarşamba, perşembe ve cumartesi 19.00-21.00, cuma 19.00-23.00 ve pazar 15.00-19.00 saatleri arası sergi bedava gezilebiliyor.
CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder