1 Mayıs 2013 Çarşamba

İŞİTME ENGELLİLER, SMS İLE HİZMET ALACAK

İşitme engelli vatandaşların hizmet alması amacıyla Türk Telekom Müdürlüğü tarafından başlatılan 'İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz' isimli projeyle Türkiye’de ilk kez işitme engellilerinin kamu ve özel kuruluşlardan kısa mesaj yoluyla hizmet alımları sağlanacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Telekom Genel Müdürlüğü 'İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz' isimli bir sosyal sorumluluk projesini başlattı. Projenin tanıtımını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürü Tahsin Yılmaz yaptı.
Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada telekomun getirdiği imkanla vatandaşla vatandaşın işinin olduğu kurum arasında aracılık yaptığını söyledi. Yıldırm, konuşmasında engellilerin bazı hizmetlere erişimini engelleyen yasaklar olduğuna dikkat çekerek, "Engellilerin erişemeyeceği yasaklar koymuşuz. İşaret dili yasaktı, her alanda fırsat eşitliğini de ön planda tutan hükümetimiz engelli yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmaya, umut ve özlemlerini gidermeye devam etmektedir. İlk iş kuşkusuz, onlara fırsat sağlamaktır. Engelli olmayan vatandaşlar gibi, onları toplumun üreten bir ferdi olarak görmemizdir." şeklinde konuştu.
Proje kapsamında TCDD, PTT ve Türk Telekom gişe elemanlarına işaret dili eğitimleri verilecek. Engelsiz Mesaj Sistemi ile işitme engelliler ev ve cep telefonlarından kısa mesaj (SMS) ile 444’lü ve sabit telefonla interaktif erişim sağlayacak şekilde özel kamu kuruluşlarına mesaj göndererek hizmet alabilecek.
Engelsiz mesaj programı sadece mesaj alacak kurumun bilgisayarına WEB üzerinden kurulabliyor. Toplantıda, 'Engelsiz Mesaj' projesini test etmek amacıyla, Başkent Doğalgaz ve PTT Kargo ile canlı bağlantı yapıldı. Gönderilen mesajın alınıp alınmadığı Bakan Yıldırım tarafından teyit edildi.
FOCUS HABER

0 yorum:

Yorum Gönder