17 Ocak 2013 Perşembe

AKSULU ÇOCUKLARA İYİ HABER



Antalya Büyükşehir Belediyesi, ikinci Çocuk ve Ağız Diş Sağlı Merkezi’ni Aksu’da açtı. Aksulu çocuklar ağız ve diş sağlığına yönelik tedavilerini bu merkezde ücretsiz yaptırabiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın, insan odaklı, sosyal belediyecilik yatırımları sürüyor. 1.5 yılda yaklaşık 26 bin çocuğa hizmet veren Kepez ilçesi Habibler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ardından, Başkan Akaydın’ın talimatıyla ikinci Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Aksu ilçesinde faaliyete geçti.
Diş sağlığı merkezinin Aksulu vatandaşların yoğun ilgisini gördüğünü belirten Başkan Akaydın, “Hizmetimiz vatandaşlarımızdan övgüler alıyor. 13 Kasım’da faaliyete geçen Aksu Çocuk ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 4 diş hekimi, 3 asistan ve 8 yardımcı personel olmak üzere 15 personelle Aksulu çocuklara hizmet veriyor. Açıldığı günden itibaren merkezde 1800 çocuğun ücretsiz diş tedavisi gerçekleşirken, 5800 işlem yapıldı” dedi.
5-14 yaş arası çocuklara hizmet veren merkezde, öğrenciler servis aracıyla okullardan alınarak merkeze getiriliyor. Öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Muayene sonrasında dişleri sağlıklı olan çocuklara çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Tedaviye ihtiyacı olan çocukların diş çekimi ve çürük dişi tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder