18 Ocak 2013 Cuma

18. LONDRA TÜRK FİLM FESTİVALİ, "KELEBEĞİN RÜYASI" İLE AÇILACAK



Bu yıl 21 Şubat-3 Mart'ta 18'nci kez düzenlenecek Londra Türk Film Festivali'nin basın toplantısı, İKSV Nejat Eczacıbaşı binasında yapıldı. Toplantıda konuşan Festival Direktörü Vehide Kaymak, etkinliği şubat ayına taşıdıklarını ifade etti. Kaymak, bu ayda uçak biletlerinin de ucuz olması nedeniyle festivale büyük katılım beklediklerini söyledi.

Başvuran her filmi gösterime sunmayı istediklerini anlatan Kaymak, “Fakat herkesin bildiği gibi Londra çok pahalı bir şehir, sinema salonlarına girmek çok zor. Özellikle sanat sinemaları çok pahalı. Çünkü dünyanın bütün sinemalarının yarıştığı büyük bir şehir. Bizim gösterime sunduğumuz film sayısı bugüne kadar 17 oldu. Bu yıl 25'e çıkarmaya çalışıyoruz. Festivale alamadığımız filmler için çok üzgünüm” diye konuştu.
Festivalin Türkiye Temsilcisi Sevinç Baloğlu da Türk filmlerinin daha önce birçok festivalde yer aldığını ancak dünya için çok önemli olan Londra gibi bir merkezde ödülün biçimlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Londra'nın önemli merkezlerinden Leicester Square'deki Odeon West End sinemasında düzenlenecek açılış gecesinde başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin'in paylaştığı, Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi “Kelebeğin Rüyası”, Londra prömiyeri ile ilk kez izleyiciyle buluşacak.
Dağıtım Ödülü de veren festival, bu yıl 4'ncü kez Türk filmlerine İngiltere ve İrlanda'da vizyona girme olanağı sağlayacak. Ülke çapındaki sinemalarda dağıtımının yanı sıra dijital platformlarda yayınlanma olanağı sağlayan 30 bin sterlin değerindeki “Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü” için bu yıl 5 film yarışacak.
Geçtiğimiz yıllarda Türkan Şoray, Şener Şen ve Hülya Koçyiğit'e verilen “Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, bu yıl da Türk sinemasının önemli aktörlerinden Kadir İnanır'a, festivalin açılış gecesinde verilecek.
Her yıl festival izleyicilerinin oylarıyla belirlenen “Golden Wings İzleyici Ödülü” de bu yıl 23 uzun metrajlı film arasından, yine Londralı izleyicilerin oylarıyla belirlenecek.
18. Londra Türk Film Festivali, 21 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Odeon West End, Rio Cinema, The Institute of Contemporary Arts ve Cine Lumiere sinemaları olmak üzere dört ayrı gösterim merkezinde Türk filmlerini Londralı sinemaseverlerle buluşturacak.

0 yorum:

Yorum Gönder