26 Aralık 2012 Çarşamba

"SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ" SAHİPLERİNİ BULDU



The Marmara Oteli'ndeki törene, TGC Başkanı Orhan Erinç, eski TGC Başkanı Nail Güreli, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

1977'den bu yana verilen “Sedat Simavi Ödülleri”nde bu yıl “Gazetecilik Ödülü”ne, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Esed: Keşke Düşürmeseydik” başlıklı haberiyle Utku Çakırözer layık görüldü.
Seçici Kurul ayrıca Kadir Can'ı, “12 Eylül 1980 Akıl Tutulması” adlı albüm kitabıyla övgüye değer gördü.
Tanju Yenisey, Avustralya Devlet Radyo Televizyon Kurumu SBS Radyosu'nda yayınlanan “Çok Kültürlülük Başarısız mı Oldu?” adlı programla “Radyo Ödülü”nü aldı.
Kurul ayrıca, Özlem Devrim Bahar ve Başar Tıkman'ı, Yön Radyo'da yayınlanan “Başka Türlü: Adressiz Hayatlar 7 Gurbet İşçileri” adlı programla övgüye değer buldu.
Demet Haselçin'e, TRT Türk kanalında yayımlanan “Masumiyet Müzesi” adlı programla “Televizyon Ödülü” verildi.
Seçici Kurul, Özgen Bingöl-Arda Sevimli'nin, Kanal D'de yayımlanan “Panzer Dur” başlıklı ortak haberlerini övgüye değer gördü.
Ahmet Cemal, “Lanetlenmiş Ağustosböcekleri” adlı deneme kitabıyla “Edebiyat Ödülü” aldı.
Prof. Dr. Zafer Toprak, “Darwin'den Dersim'e Cumhuriyet ve Antropoloji” adlı eseriyle “Sosyal Bilimler Ödülü”ne layık görüldü.
Yrd. Doç. Dr. Kazım Büyükboduk'a, “Stark Birimleri ve Tümden Gerçel Sayı Cisimleri için Iwasawa'nın Ana Sanıları” adlı makalesiyle “Fen Bilimleri Ödülü”, Doç. Dr. Bülent Önal'a da “Vezikoüretal Reflü Hastalığı ile Etkilenen Kardeş Çiftlerinde Tek Nükleotid Polimorfizm Bağlantı Analizi ile Kromozom 11 de Saptanan Renal Skar Oluşumuna Karşı Koruyucu Loküs” adlı çalışmasıyla “Sağlık Bilimleri Ödülü” verildi.
Füsun Onur, Kassel-Almanya - 13. Documenta etkinliğindeki sergisiyle “Görsel Sanatlar Ödülü”ne layık görüldü.
Aslı Çakır Alptekin'e de atletizmde “Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu” olması dolayısıyla “Spor Ödülü” verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder