8 Kasım 2012 Perşembe

BOLU’DA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından düşünülen “Temiz İnsan Temiz Toplum” projesinden sonra “Ağız ve Diş Sağlığı” projesi de hayata geçti.
Geçtiğimiz aylarda “Temiz insan temiz toplum” projesini hayata geçiren Vali İbrahim Özçimen, bir yeni projeyi daha aktifleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Özellikle ilk ve ortaokullarda temizliğe dikkat eden Özçimen, çocukların sağlığı için ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ projesini de hayata geçirdi. “Temiz insan ve temiz toplum” deyince, ağız ve diş sağlığının da göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Vali İbrahim Özçimen, “Ağız ve diş sağlığı genel vücut sağlığı için de oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Dolayısı ile ilimiz merkez ve ilçelerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilmesi, yemekten önce ve sonra ellerin yıkanması, diş fırçalama alışkınlığının kazandırılması ile tedaviye yönelik çalışmaların yapılması en önemlisi de bu konularda öğrencilerde olumlu davranış değişikliklerinin kazandırılması çok önemlidir” diye konuştu.
Ağız ve Diş Sağlığı projesi kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Baştabipliği ile ortak bir çalışma yapıldığını ifade eden Vali İbrahim Özçimen, “İlk ve ortaokullarımızda 01 Aralık 2012 tarihi itibariyle diş hekimlerimiz tarafından diş taramasına başlanılacaktır. Bu diş taraması esnasında hekimlerimiz öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilecektir. Öğretmenlerimizin de öğrencilerin diş fırçalama alışkanlığını kazanması için ellerinden gelen gayretleri göstereceklerinden de hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.
Projes kapsamında 100.Yıl İlköğretim Okulu, 50.Yıl İlköğretim Okulu, 60.Yıl İlöğretim Okulu, Abant İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Canip Baysal İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Karacasu İlkokulu, Köroğlu İlkokulu, Kültür İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Sakarya İlkokulu ve Yukarı Soku İlkokulları’nda ağız ve diş taraması yapılacak. Taramalara 23 diş hekimi katılacak.
HABERCİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder