30 Temmuz 2012 Pazartesi

KADIKÖY-KARTAL METROSUNUN İLK SEFER TARİHİ

Dünyanın en hızlı kazılan tüneli unvanına sahip 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metrosu Ramazan Bayramı'nda seferlere başlayacak.

Günde 1,5 milyon yolcu kapasitesi olan metro hattı 1,6 milyar liraya mal oldu. Metro ile Kadıköy-Kartal arası 29 dakikaya inerken yolcu yoğunluğuna göre 1-1,5 dakikada bir sefer yapılabilecek.

Kadıköy-Kartal metro hattı Ayrı-lıkçeşme'de Marmaray ile, Ünalan istasyonunda Uzunçayır Kavşağı'ndaki metrobüs durağıyla, Kadıköy'de tüm deniz ve otobüs hatlarıyla, Kaynarca istasyonunda ise yapımı planlanan metro bağlantısı ile Sabiha Gökçen'e aktarma yapılacak. Kartal'dan metroya binen bir yolcu Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Yenikapı'ya 47, Taksim'e 55, Otogar'a 66, Hacıosman'a 79, Atatürk Havalimanı'na 79, Olimpiyat Stadı'na ise 89 dakikada ulaşabilecek. 22 kilometre uzunluğundaki hattaki 16 istasyon ise şöyle: Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık, Kartal.


0 yorum:

Yorum Gönder