30 Nisan 2012 Pazartesi

LONDRA 2012 FESTİVALİNİN PROGRAMI AÇIKLANDI

12 hafta sürecek olan Londra 2012 Festivali'nin programı açıklandı. Birleşik Krallık çapında gerçekleşecek olan festivalde 12 bin sanat ve kültür gösterisi izlenecek.


Festival müdürü Ruth Mackenzie, Londra Kulesi'nde bugün yapılan tanıtım toplantısında, "Bu yaz dünyanın dikkatinin Londra'ya çevrildiği sırada, uluslararası kültürün de en iyileri bu festivalde yer alacak." dedi.

Londra 2012 Festivali 21 Haziran günü başlıyor ve Paralimpik Olimpiyatları'nın sona ereceği 9 Eylül'de bitiyor. Festivalin düzenleyicileri, Birleşik Krallık çapında 10 milyon bedava biletin dağıtılacağını vurguluyorlar.

Festival kapsamında öne çıkacak gösteriler arasında Temmuz ayında bir grup komedyenin Londra'dan Edinburg'a tekneyle, kanal yoluyla seyahati ve güzergah boyunca sunacakları şovlar, Stockhausen'in Mittwoch aus Licht operasının dört ayrı helikopterden çalacak olan yaylı çalgılar dörtlü eşliğinde yapılacak dünya prömiyeri, Richard Wilson'ın "Hang On A Minute Lads, I’ve Got A Great Idea" başlığı altında, 1960'ların ünlü İngiliz filmi The Italian Job'dan (İtalyan İşi) esinlenerek Bexhill-on-Sea'de bir binanın çatısına yerleştireceği gerçek boyutlardaki bir otobüs de bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder