16 Kasım 2012 Cuma

ERKEN REZERVASYON 'ERKEN' BAŞLADI

Yerli turiste ucuz tatil imkânı sağlayan ve 4 yıldan bu yana gerçekleştirilen erken rezervasyon kampanyaları bu yıl ‘erken’e alındı. Birçok seyahat acentesi geçen yıl aralık ayında start alan erken rezervasyon kampanyalarını kasım ayına çekti. Kasım ayında rezervasyonunu yaptıran yerli turist yaz döneminde yapacağı tatili yüzde 45-60 oranında daha ucuza getirecek. Böylelikle tatilciler yüksek sezonda geceliği 200-260 TL olan beş yıldızlı bir otelde 150-160 TL’ye konaklayabilecek.

Bu yıl erken rezervasyonu erkene alan firmalar arasında yer alan Mika Tur 13 Kasım’dan itibaren erken rezervasyon kampanyasına başlarken, Tatilsepeti.com 19 Kasım’da, Jolly Tur da kasım sonunda kampanyanın startını verecek.
Geçen yıl ‘Erken Öten Horoz’ simgesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın, TÜRSAB ve (TÜROFED) ile birlikte açıkladığı erken rezervasyon kampanyasının bu yılki tanıtım toplantısı ise aralık başında yapılacak. 2011’de 1.7 milyon kişiye ulaşan erken rezervasyon kapsamında 2012 yılında 2 milyon kişi tatile çıktı. Sektör yetkilileri, bu yıl erken rezervasyon sistemi ile 2.5 milyona yakın kişinin tatile çıkacağını belirtiyor.
Erken rezervasyon avantajları
 *Erken rezervasyon sayesinde seyahat acenteleri tur paketlerinde yüzde 45’e varan oranlarda indirim sağlıyor.
*Kampanya kapsamında işbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme ve taksim imkânı sunuluyor.
*Kampanyadan faydalanacakların seyahatleri sigorta kapsamında.
Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, bu yıl ağustos ayına kadar 750 milyon kişinin dünyayı gezdiğini, aralık ayında ise dünyayı gezen insan sayısının rekor kırarak 1 milyara ulaşacağını ifade etti. Turizmin tüm ekonomik zorluklara rağmen gelişmeye devam ettiğini belirten Rifai, “Bütün ekonomik krizlere rağmen turizmde büyüme devam ediyor. Dünya bugüne kadar kapılarını hiç bu kadar açmamıştı” diye konuştu.
RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder