16 Kasım 2012 Cuma

DPÜ, ÇİNİLİ CAMİ'Yİ RESTORE ETTİRİYOR

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, Kütahya’nın tanınmış Ressamı Ahmet Yakupoğlu tarafından çini tasarımı özel olarak yapılan Kütahya’nın sembol camilerinden olan Maltepe Mahallesi'ndeki Çinili Cami'yi restore ettiriyor.

DPÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Çinili Caminin, çini tasarımıyla dünyaca tanınmış Kütahyalı Ressam Ahmet Yakupoğlu ile özdeşleşen bir cami olduğunu kaydederek yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: ” Bu sembol caminin restorasyona, onarım ve bakıma ihtiyacı olduğunu, bazı zarar gören çinilerin değiştirilmesi gerektiğini gördük.
Üniversitemize eserlerini bağışlayan Ahmet Yakupoğlu ile özdeşleşen bu sembol caminin sanatsal özelliğinin devam ettirilmesi, korunması amacıyla üniversite olarak sosyal sorumluluk kapsamında gerekli izinleri alarak caminin restorasyonuna başladık.
Caminin restorasyonu için 4 Ocak 2011 tarihinde Anıtlar Kurulu'ndan, Kütahya Belediyesi'nden gerekli izinleri aldık ve 26 Nisan 2011 tarihinde onarım işinin ihale sürecini başlattık, çalışmaların 20 Aralık 2012 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir. İşin kontrolü üniversitemiz Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.
Şu ana kadar ana binanın seramiklerinin tamiratı, izolasyon çalışmaları, çevre istinat duvarları yeniden yapıldı. Caminin bodrum katında oluşan sıva dökükleri tamamen yeniden yapılarak giderildi. Halen binanın altına girmekte olan çevre sularının drenaj ve izolasyon çalışmaları devam etmektedir.
Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü olarak Kütahya’nın sembolü böylesi önemli bir eserin korunmasına yönelik bir çalışma yapmaktan dolayı son derece memnunuz. Hemşerimiz Ahmet Yakupoğlu’nun bize bağışladığı emaneti en iyi şekilde korumak bizim görevimizdir.”
HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder