27 Kasım 2012 Salı

BURSA ŞEHİR TİYATROSU, 'OSMANCIK' İLE SEZONU AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, son hazırlıkları yapılan ve Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alan ''Osmancık'' oyununun prömiyeri, 30 Kasım Cuma günü saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Mustafa Sekmen'in yönetmenliğinde sahnelenen oyunla Bursalıların yine bir klasiği izleme şansı bulacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, Şehir Tiyatrosu'nun bu sezonda da iddialı bir yapımla sanatseverlerin karşısına çıkacağını belirtti.
Oyunun her hafta perşembe ve cuma günleri saat 20.00'de, cumartesi günleri de saat 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneleneceğini ifade eden Karakoç, Şehir Tiyatrosu'nun başarılı bir sezon geçireceğine inandığını ifade ederek, Bursalı sanatseverleri Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarını izlemeye davet etti.
Yönetmen Mustafa Sekmen ise usta yazar Tarık Buğra'nın romanından tiyatroya uyarlanan Osmancık'ı Bursa'da Osmanlı Devleti'nin kurulduğu tarihi kentte sahnelemenin heyecanını duyduğunu anlattı.
Sekmen, modern Türk Tiyatrosu'nda tarihsel oyunların sahnelenme durumunun azlığına değinerek, ''Osmanlı tarihini anlatan çok az sayıdaki oyundan biri de Osmancık'tır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun bu oyunu oynamayı seçmesi bu bakımdan çok önemlidir. Bursa'nın konumu ve tarihi bakımından da önem taşıyan Osmancık, Şehir Tiyatrosu'nun profesyonel ekibiyle seyirciyle buluşacak. Bizler oyunun hazırlık sürecinde keyifle çalıştık, Bursalı tiyatroseverlerin de oyunu keyifle izleyeceğini umuyoruz'' diye konuştu.
CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder