3 Eylül 2012 Pazartesi

EFSANE İSİMLER İSTANBUL'DA

Red Hot Chili Peppers, Stevie Wonder, Jethro Tull, Leonard Cohen eylülde geliyor.

Bugüne kadar yedi kez Grammy ödülüne değer görülen punk rock topluluğu Red Hot Chili Peppers 8 Eylül Cumartesi akşamı, Türkiye’de ilk kez santralistanbul’da sevenleriyle buluşacak. Topluluk, dünya çapında yaklaşık 60 farklı şehri kapsayan turnelerinin Türkiye ayağında, farklı tarzları, eğlenceli sahne performansları ve enerjileri ile unutulmaz bir konsere imza atacak. Bu önemli konser öncesinde sahnenin açılışını Türkiye’den punk rock topluluğu Athena yapacak.
Efsanevi İngiliz topluluk Jethro Tull’ın, rock müziğin altın çağını simgeleyen albümlerden “Thick As A Brick”i, kırk yıllık bir süreden sonra ilk kez İstanbul’da canlı çalınacak. Jethro Tull’ın beyni Ian Anderson ve arkadaşları, 10 Eylül’de Küçükçiftlik Park sahnesinde olacak. Yaklaşık iki saat sürecek olan konserde, bu yıl yayımlanan “Thick As A Brick Pt.2”den şarkılar ve unutulmaz Jethro Tull klasikleri de seslendirilecek.
Bu ay İstanbul’a gelecek bir diğer efsanevi isimse besteci, şarkıcı, virtüoz ve yapımcı Stevie Wonder. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın, “Garanti Caz Yeşili”nin 15. yıl etkinlikleri kapsamında 14 Eylül Cuma akşamı Küçükçiftlik Park’ta İstanbul’daki ilk konserini verecek olan sanatçı, 1976’daki “Songs in the Key of Life” albümüyle, Billboard listelerine bir numaradan girerek 14 hafta boyunca yerini korumuş, 1980 tarihli “Happy Birthday” adlı şarkısıyla, Martin Luther King’in doğum gününün ulusal tatil ilan edilmesinde önemli rol oynamıştı. Sanatçı, “I Just Called To Say I Love You” şarkısıyla kazandığı Golden Globe ve Oscar ödüllerinin yanı sıra kariyeri boyunca ürettikleriyle “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” de dahil olmak üzere 25 Grammy’nin sahibi. Bu ay son olarak, Kanadalı müzisyen, söz yazarı, şair Leonard Cohen, yeni albümü “Old Ideas”ın dünya turnesi kapsamında, 19 Eylül’de İstanbul’daki Ülker Sport Arena’da konser verecek. Sanatçı bu konserde, “Dance Me To The End Of Love”, “Ain’t No Cure for Love”, “Bird on a Wire”, “Chelsea Hotel”, “Suzanne”, “Hallelujah”, “So Long, Marianne”, “I’m Your Man”, “First We Take Manhattan” gibi unutulmaz şarkılarına da yer verecek.
CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder