4 Eylül 2012 Salı

ALTIN KOZA'DA ENGELLİLER UNUTULMADI

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17–23 Eylül tarihleri arasında yapılacak 19. Altın Koza Film Festivali'nin gerçekleştirileceği mekanlar, engelli vatandaşlar için yeniden düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi Engelliler Meclisi yapılan bu düzenlemeler nedeniyle, Altın Koza'ya Türkiye'de ilk defa olmak üzere ''Engelsiz Festival'' ünvanının verilmesini kararlaştırdı.
Açıklamada, görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, festival filmlerinin gösterileceği Cinemaximum Sinemaları'nda yapılan düzenlemeyle, engellilerin hiçbir zorlukla karşılaşmadan film izleyebileceğini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nun engelliler için etkinlik merkezi olarak organize edildiğini ifade eden Aldırmaz, festivalde, Işıl Özgentürk'ün eğitmenliğinde gerçekleştirilecek ''Engel'' konulu atölye çalışmasının ise yine Ortopedia Hastanesi'nin engelli vatandaşlar için özel olarak diyazn edilen salonunda gerçekleştirileceğini bildirdi.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise, son yapılan düzenlemelerle birlikte, Altın Koza Festivali'nde engelliler için hiçbir engel kalmadığını, hatta bazı alanlarda engellilere sağlanan olanakların, diğer vatandaşlardan fazla olduğunu söyledi.
Festivalde, senarist–yönetmen Işıl Özgentürk'ün eğitmenliğinde yapılacak ''Engel'' konulu atölye çalışması 17–21 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Katılımcılar festivalin son 2 gününde ise film çekecekler.
CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder