4 Eylül 2012 Salı

2012 DÜNYA TURİZM OSCARI!

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ”Golden Apple Aware” (Altın Elma), restorasyon çalışmaları nedeniyle bu yıl Hamamönü’ne verildi. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bakan Günay, Türkiye’de son yıllarda hem kültür varlıklarının gelişmesine hem de turizmde bir dünya markası olunmasına büyük önem verildiğini ve bu anlamda önemli adımlar atıldığını belirtti. Tarihe ayrımsız sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Günay, Anadolu topraklarının Ön Asya’nın, Mezopotamya’nın en zengin tarihi toprakları olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin, dünyadaki turizm sıralamasında ilk 10 ülke arasında yer aldığını hatırlatan Günay, dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen, Türkiye’nin üst sıralardaki yerini korumaya devam ettiğini söyledi.
”Altındağ kaynak istemeden, ’para’ diye sürekli devleti zorlamadan büyük bir aşkla, büyük bir hevesle bütün bu mekanları ayağa kaldırmaya çalıştı. 2007’de burada akşamları sokağa çıkılmaz bir ortam vardı. O zamandan bu yana gün gün gözledim. Mekanlar sanki sihirli bir el değmiş gibi. Çünkü toprağını seven, Ankara’yı seven, Türkiye’yi seven, uygarlığı seven, dünyayı seven bir yüreğin dokunuşuydu Altındağlılar’ın elleri. Adım adım, kademe kademe bütün bu mekanları yaşanabilir hale getirdi. Altındağ, Altındağ Belediyesi’nin bütün çalışanları, belediye başkanı en büyük ödüllere her zaman layıktır. Ben yüreğimden her zaman onlara bu ödülleri veriyorum. Bu ödülün anlamı şudur ki; biz aynaya bakıp sevinmiyoruz, demek dünya da görüyor. Bu ödülün anlamı Altındağ’da yapılanların, suya atılan bu güzel taşın halka halka Türkiye’den dünyaya doğru yayılmaya başladığını, olumlu etkisini herkesin hissettiğini gösteriyor.”
VATAN

0 yorum:

Yorum Gönder