3 Temmuz 2012 Salı

DÜNYA DEVLERİ BODRUM'A GELİYOR

José Carreras D-Marin Klasik Müzik Festivali açılış konseri için Bodrum’a geliyor. Fazıl Say ise Mezopotamya Senfonisi’nin Bodrum prömiyeriyle D-Marin’de olacak.


14-15/17-18 Temmuz tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek olan festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecan verici sanatçı ve repertuvarlardan oluşan bir programla müzikseverlerin karşısında olacak. Dört gün sürecek olan 8. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılış konseri, dünyanın en ünlü tenorlarından José Carreras solistliğinde, Türkiye’nin en köklü orkestrası Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından, dünyaca ünlü şef David Giménez yönetiminde gerçekleştirilecek. Efsanevi tenora uluslararası başarılarıyla tanıdığımız sopranomuz Simge Büyükedes eşlik edecek.

Bu yıl da günbatımı ve gece konserleriyle klasik müzik tutkunlarını ağırlayacak olan festivalin ilk günü, dünyanın en ünlü tenorlarından birini ağırlayacak. Kariyeri boyunca dünya çapında birçok altın ve platin plak ödülüne layık görülen José Carreras, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile sahne alacak. Ünlü tenor, aryalardan oluşan zengin repertuvarını D-Marin Turgutreis Festival sahnesinde müzikseverlere sunacak. Yurt dışında kariyerine devam eden soprano Simge Büyükedes de Carreras’la aynı sahneyi paylaşacak.

Müzikseverler tarafından her sene sabırsızlıkla beklenilen festival, dünyaca ünlü şef David Giménez yönetiminde gerçekleştirilecek konserle bu yıl da unutulmaz bir açılışa sahne olacak.

Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kuran, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nun restorasyonunu gerçekleştiren ve ana sponsorluğunu üstlenen, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’ne enstrüman bağışı gibi farklı alanlarda klasik müziğe destek veren Doğuş Grubu, konser gelirleriyle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk destek projelerine, bu sene yerel ve uluslararası olmak üzere iki farklı projeyle devam ediyor. Bu yıl 8.'si düzenlenecek D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali konserlerinden sağlanacak gelirin tamamı, Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.

Festival biletleri D-Marin Turgutreis Marina ve Biletix’ten temin edilebilecek. Bilet fiyatlarının 25 ila 40 TL arasında değiştiği festivalde, kombine fiyatı ise 70 TL olarak belirlendi.

0 yorum:

Yorum Gönder