19 Haziran 2012 Salı

SARAY BAHÇESİNDE KAHVALTIDA CAZ

Daha önce Sabancı Müzesi bahçesinde yapılan etkinlik bu yıl Yıldız Sarayı Has Bahçe de.


Hafta sonları müze bahçesinde keyifli kahvaltı eşliğinde caz , yani Kahvaltıda Caz . Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde iftar eşliğinde caz , yani Ramazanda Caz , tarihi kiliselerde Bach konserleri, yani Bach Günleri. Ya da Balık Ekmek Caz , Ev Konserleri, Kalamışta Caz , Müzik Treni/Gar Konseri, Taşocağında Rapsodi... Hepsi de müziğe keyif katan, izleyiciye farklı bir deneyim yaşatan etkinlikler ve hepsinin arkasında aynı isim var: Hakan Erdoğan.

Hakan Erdoğan Productions, yaz aylarının ilgiyle izlenen etkinliklerinden Kahvaltıda Caz konserlerine iki yıl aradan sonra yeniden başlıyor… Ancak önceki yıllarda Sabancı Müzesi’nin bahçesinde yapılan etkinlik, bu yıl Yıldız Sarayı Has Bahçe’ye taşınıyor. Kültür Bakanlığı ile Bilkent Kültür Girişimi tarafından desteklenen etkinlik bu yıl 24 Haziran-15 Temmuz arası her pazar saat 11.00-14.30 arası yapılacak. Bu yılki programı vermeden önce mühim bir hatırlatma yapalım, Yıldız Sarayı Has Bahçe sık sık Yıldız Parkı’yla karıştırılır, Has Bahçe’nin girişi Barbaros Bulvarı’ndandır...

24 Haziran Pazar- Marian Petrescu Trio

Kahvaltıda Caz’ın bu yılki açılışını yapacak topluluk, Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi’nin katkılarıyla Türkiye’ye geliyor. ‘From Mozart to Jazz’ albümüyle Türkiye’de sevilen Romanya cazının önemli isimlerinden Marian Petrescu’ya (piyano) kontrbasta Mihai Petrescu, davulda Raimo Vayrynen’ın eşlik ettiği topluluk, swing’den bebop’a, hardbop’tan afro-latin’e uzanan geniş bir repertuvarla sahnede olacak.

1 Temmuz- Jam Session Neşet Ruacan House Band

Türkiye cazının efsane isimlerinden Neşet Ruacan sürpriz isimlerle sahnede. 1960’larda Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda profesyonelliğe adım atan, Erol Büyükburç, Süheyl Denizci, Yalçın Ateş orkestralarının ardından girdiği TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nı yöneten Ruacan, halen kendi grubuyla birlikte TRT’deki faaliyetlerini sürdürüyor.

8 Temmuz-Kent Mete–Matt Hall Project

Profesyonelliğe babası Aydemir Mete’nin dörtlüsünde adım atan Kent Mete, 2000 yılında kurduğu Trio Function adlı grubuyla standart caz parçalarından çok, kendi bestelerinin yanı sıra Türk caz müzisyenlerinin özgün yapıtlarını yorumladı. Caz standartlarına da yeniden armonilendirme yoluyla değişik yorumlar katan Mete, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda çellist olarak kariyerine devam ediyor.

15 Temmuz-Aydın Esen Group

Yurtdışında Türkiye’den daha meşhur olan Aydın Esen, bursla girdiği ünlü Berklee Müzik Okulu’nu bitirdi, Miroslav Vitous, Pat Metheny, Roy Haynes, Peter Erskine, Gary Burton gibi efsanelerle çaldı, turnelere çıktı. Kompozisyonlarında elektronik müziği kullanmadaki ustalığıyla çağdaş müzik çevrelerinde adı sıkça telaffuz edilen Esen’in piyano virtüozitesi de üst düzeyde.

0 yorum:

Yorum Gönder