19 Haziran 2012 Salı

İFKM BAHÇESİ'NDE MÜZİK BAYRAMI

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstanbullu müzikseverlerle müzik bayramını 4 akşam 4 farklı konserle kutluyor olacak. Taksim’de Fransız Kültür Merkezi’nin bahçesinde açık havada gerçekleşecek konserler, 20, 21, 22 ve 23 Haziran tarihlerinde saat 20:30’da başlayacak. Müzik Bayramını’nı bir şenlik havasında geçecek.


20 Haziran Çarşamba akşamı Fransız caz beşlisi Palinka sahne alıyor. Çigan cazı, funk, modern caz ve Balkan müziği yapan grup birçok müzik tarzını harmanlıyor. Bir gitar, keman, soprano saksofon, kontrbas ve bateriden oluşan grup 2004 yılından bu yana Fransa ve yurtdışında konserler veriyor. Bugüne kadar 500’den fazla konser veren Palinka’nın doğaçlama caz ile mizahı ve ateşli groove’ları harmanlayan her konseri gerçek bir bayram havası estiriyor…

21 Haziran Perşembe akşamı ise İstanbullu müzikseverler tüm dünyayla aynı anda müzik bayramını Kolektif İstanbul grubunun konseriyle kutluyor olacak. Balkanların fanfar dinamizmini Anadolu coğrafyasının duygu derinliğiyle buluşturan Kolektif İstanbul, Doğu Avrupa geleneksel düğün müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumluyor. Gayda, akordeon, klarnet, saksofon, sousaphone ve vurmalı sazların kullanımıyla zengin bir ses ve melodi birlikteliği sağlayan Kolektif İstanbul, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli sahnelerinde sürdürdüğü müzikal yolculuğunun yedinci yılında Müzik Bayramı’nı Fransız Kültür Merkezi bahçesinde kutlayacak.

22 Haziran Cuma akşamı, ismini ve enerjisini topluluğu oluşturan müzisyenlerin doğdukları topraklar olan Ege’den alan Ege Hicaz Orkestra sahne alacak. Ege Hicaz repartuarında Türk sanat müziğinin dinamik eserlerinin yanısıra, halk müziğinin farklı yörelerinin en coşturucu parçaları yer almakta. Orkestra’nın tınıları bir Osmanlı sarayı bahçesinin ya da bir Boğaz meyhanesinin melankolik havasının müzikal sarhoşluğu ile bir eğlencenin en çılgın oyun havaları arasında bir gesinti sunuyor. Sekiz önemli roman müzisyenden oluşan topluluk dinleyicileri Roman müziği eşliğinde eğlence dolu bir bayram havasına davet ediyor.

Ve son olarak, 23 Haziran Cumartesi akşamı, Enzo Ikah Band ile Fransız Kültür Merkezi bahçesinde bir reggae havası esiyor olacak. İstanbul’da yaşayan Kongo asıllı reggae müzisyeni Enzo Ikah sahnedeki enerjisi ile seyircisini etkilemeyi başaran İstanbullu bir reggae grubunun solisti. Gitar, bas, klavye ve perküsyon çalan dört müzisyenden oluşan Enzo Ikah Band, müziği ve şarkı sözleri aracılığı ile barış, aşk ve umudu anlatıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder