26 Mart 2012 Pazartesi

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE HER GÜN SÜT DAĞITILACAK

Okul Sütü Programı kapsamında özel okullar hariç olmak üzere ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerine, günde 200 ml uzun ömürlü kutu süt dağıtılacak.


Program kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli kaynak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na genel bütçeden tahsis edilen ödenekten karşılanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, "Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar"ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 10 Ocak 2012 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 16 Ocak 2012 tarihinde kararlaştırıldı. Kararda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa hazırlanan ve 2012 yılı içinde yürütülecek olan Okul Sütü Programı kapsamında, özel okullar hariç olmak üzere ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerine, dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarının artırılması ve mevsimsel süt arzı fazlalığının değerlendirilerek üretimde istikrarın sağlanması için uzun ömürlü kutu süt dağıtılmasını kapsıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder