19 Ocak 2012 Perşembe

İŞYERLERİNDEN NAKİT PARA ÇEKİLEBİLECEK

Bankalararası Kart Merkezi(BKM), VISA, MasterCard ve tüm bankaların katılımıyla hayata geçirilen PosPara ile ATM aramaya gerek kalmadan, işyerlerindeki Pos üzerinden VISA Electron veya Maestro banka kartları ile işlem yapılarak, kasalardan minimum 10 TL, maksimum 100 TL nakit çekimi yapılabilecek.

BKM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, alışveriş yapılan tutar ile nakit çekilen tutar arasında bir eşitlik olması gerekmeyecek. PosPara'nın işyerlerinde uygulanabilir olması, alışveriş esnasında nakit ihtiyacının karşılanması açısından kart sahiplerine kolaylık sağlayacak. Uygulamayla ATM'lerin bulunmadığı ya da az olduğu alanlarda da nakit çekimini kolaylaştırılarak, zaman kazanılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr.Soner Canko, banka kartının alışverişlerde kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan PosPara'nın şimdilik İstanbul'daki 51 markette uygulandığını, yakın dönem içinde daha fazla işyerinde kullanılabileceğini kaydetti. Canko, PosPara'nın ATM'lere rakip olmadığını, banka kartı ile yapılan alışveriş sonrasında nakit ihtiyacı olan kart sahiplerinin ATM aramasına gerek kalmadan ihtiyaçlarını o anda karşıladıklarını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder