19 Ocak 2012 Perşembe

HAYDİ İSTANBUL'A ÇIK

Sabancı Vakfı, "Fark Yaratanlar" programıyla toplumsal gelişmeye katkıda bulunan "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlatmaya devam ediyor. 2009 yılından bu yana 69 'Fark Yaratan' öyküsünün yayınlandığı programın yeni Fark Yaratan'ı engelsiz gezi grubu olan "İstanbul'a Çık" oluşumu oldu.


İstanbul'un herkes için açık, ulaşılabilir bir şehir olmasını isteyen "İstanbul'a Çık" oluşumu işte bu sorunun cevabını arıyor. İstanbul engelli vatandaşlara da tüm güzelliklerini sunabilsin diye diye hem "İstanbul'a çık" diyorlar, hem de "İstanbul açık" olsun istiyorlar.

İstanbul'da geziler düzenleyerek engellilerin karşılaştıkları sorunları tespit eden ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapan grup, müze, AVM gibi çeşitli mekanların engellilere yönelik olarak düzenlenmesi için girişimde bulunuyor.

"İstanbul'a Çık" oluşumu, 2009 yılından bu yana kamusal alanlara engellilerinin erişimi ile ilgili durum tespiti yapıp, belediyelere ve ilgili kurumlara bilgi vererek erişebilir olmasını sağlıyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Fatih Belediyesi ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin (İFSAK) desteklediği "İstanbul'a Çık" projesi, çeşitli alışveriş merkezleri, belediyeler, sanat evleri, müzeler, sosyal tesisler ve metrobüs durakları olmak üzere birçok mekanda engellilere yönelik düzenlemelerin yapılmasına öncülük etti. Engelli ve gönüllülerden oluşan 300'e yakın kişi "İstanbul'a Çık" projesine destek veriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder